Een volger wees Opgelicht?! op de meest overtuigende, geloofwaardige spookfactuur die we in tijden gezien hebben. Je volledige naam, je adres, je geboortedatum, je bankrekeningnummer én je e-mailadres zijn bij de oplichters bekend.

Alleen is de afzender GDW Nederland Gerechtsdeurwaarders helemaal geen bona fide incassobureau. Het gaat om oplichters. We kunnen ons in dit geval echter zeer goed voorstellen dat je deze mail toch als geloofwaardig beschouwt, daarom een waarschuwing.

De mail komt van ene L.D. Brouwer, die gebruik maakt van het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. En er is speciaal voor deze gelegenheid een website voor oplichtingsgerelateerde doeleinden online gezet waar de meeste oplichters de gegevens van bestaande incassobureaus misbruiken met een gratis aangemaakt mailadres, zoals we eerder deze week zagen in de vorm van een spookfactuur namens 'Van Arkel Gerechtsdeurwaarders'. 

De oplichters beschikken over je;

  • Initialen en achternaam
  • E-mailadres
  • Volledige geboortedatum
  • Woonadres (straatnaam / huisnummer / postcode / woonplaats)
  • Bankrekeningnummer

Hoe ze precies aan deze gegevens zijn gekomen, is echter niet geheel duidelijk, al is het niet onaannemelijk dat de gegevens afkomstig zijn uit gestolen klantgegevens van callcenters die op grote schaal verhandeld worden.

Alles bij de bron; Opgelicht?!


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha