België schakelt een versnelling hoger in de strijd tegen phishingmails, mails met kwaadaardige linken die een computer besmetten en op zoek gaan naar paswoorden en persoonlijke gegevens. De overheid lanceert een website waar verdachte weblinks kunnen worden gemeld. Als die weblinks kwaadaardig zijn, worden ze meteen geblokkeerd. “Door een phishingmail aan te geven, bescherm je zo automatisch de hele wereld”, aldus Miguel De Bruycker van het Centrum voor Cybersecurity.

Die verdachte links worden zo snel mogelijk gescreend door een computerbedrijf en als het gaat om een gevaarlijke link, wordt het webadres meteen geblokkeerd door de fabrikanten van de belangrijkste browsers: Internet Explorer, Safari, Chrome en Firefox.

De website wordt sinds enkele weken getest en voorlopig kan alleen de overheid zelf verdachte webadressen aangeven. Zo werden er al meer dan 50.000 kwaadaardige webadressen aangegeven. Binnenkort wordt dat meldpunt voorgesteld aan banken, verzekeraars, warenhuisketens en telecomproviders. En in oktober zullen alle Belgen verdachte mails kunnen aangeven. 

Alles bij de bron; deRedactie


 

 
Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha