Op de website 'Have I Been Pwned?' kunt u achterhalen of uw wachtwoord en e-mailadres buitgemaakt is bij de enorme hack bij LinkedIn. 164 miljoen e-mailadressen en wachtwoorden zijn onlangs te koop aangeboden op internet door cybercriminelen. LinkedIn heeft inmiddels bevestigd dat de gegevens  van hen afkomstig zijn. Het beveiligingsbedrijf Kaspersky noemt de omvang van de hack 'zorgwekkend'.

Door uw e-mailadres of gebruikersnaam in te voeren op deze site ziet u in één oogopslag of uw wachtwoord is uitgelekt. Daarnaast controleert u hiermee ook gelijk of uw inloggegevens bij een andere grote hack wellicht zijn buitgemaakt.

Indien blijkt dat uw e-mailadres voorkomt in de database doet u er verstandig aan uw wachtwoord om snel mogelijk te wijzigen. Heeft u dit wachtwoord ook bij andere websites of online diensten gebruikt? Dan is het verstandig het wachtwoord ook hier te wijzigen. Cybercriminelen kunnen immers eenvoudig proberen met bijvoorbeeld uw inloggegevens voor LinkedIn in te loggen bij andere bekende online diensten.

Alles bij de bron; DutchIT


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha