×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

TalkTalk is deze week begonnen met het testen van zijn nieuwe beveiligingssysteem. Het verkeer van websites naar klanten wordt door het nieuwe systeem gescanned op virussen en andere malware voordat deze zich op het systeem van de surfende gebruiker kan nestelen. De urls van de besmette website wordt vervolgens op een zwarte lijst gezet bij de provider.

Het systeem is omstreden omdat al het webverkeer van klanten onder de loep wordt genomen met deep packet inspection. TalkTalk heeft al een standje gekregen van de Britse Information Commissioner's Office, een regulerende overheidsinstantie die onder andere digitale privacy in zijn agenda heeft.

TalkTalk ontkent dat het nieuwe systeem inbreuk maakt op de privacy. Het bedrijf verzekert dat alleen de urls worden opgeslagen, en niet de gegevens van bezoekers. Adressen op de zwarte lijst worden zeven dagen vastgehouden, en goedgekeurde urls worden vier dagen opgeslagen. “De gegevens van de opvrager worden niet opgeslagen”, zegt Dorsman. 

Alleen het verkeer van klanten die zich hebben opgegeven wordt gescanned. Of het daarna opt-in blijft, is vooralsnog onduidelijk.

Bronnen voor dit bericht; webwereld & security

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha