×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

De Amerikaanse president Barack Obama heeft plannen om een wetsvoorstel in te dienen dat het wettelijk maakt om online communicatie -zoals ge-encrypteerde Blackberry e-mails, Facebook en Skype- af te tappen. Volgens adviseurs van de president heeft het succes van online communicatie het afluisteren van telefoons grotendeels zinloos gemaakt.

Lees alles bij de bron; www.express.be 

Trouw.nl is een andere bron

...In Nederland is al sinds april 2001 een aftapregeling voor internet van kracht, waarbij providers verplicht zijn om aansluitingen afluisterbaar te maken.

 

Bron 3 is security.nl

...

Amerikaanse inlichtingendiensten willen het gehele internet kunnen afluisteren en pleiten daarom voor een backdoor in alle versleutelde communicatiediensten. Steeds meer communicatie vindt online plaats, bijvoorbeeld via diensten als Skype. De FBI beschikt echter niet over de mogelijkheden om deze gesprekken af te luisteren. Als het aan de inlichtingen- en opsporingsdiensten ligt, bouwen sociale netwerksites, Skype en andere online diensten een backdoor in die het mogelijk voor de Amerikaanse overheid maakt om al het verkeer te onderscheppen.

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha