De Amerikaanse en Britse autoriteiten hebben een waarschuwing gegeven voor een spionagegroep die wereldwijd doelen door middel van zip-bestanden aanvalt. De groep wordt MuddyWater genoemd en is gelieerd aan de Iraanse inlichtingendienst, zo stellen de betrokken instanties.

De groep heeft het voorzien op publieke en private organisaties in verschillende sectoren, waaronder telecom, defensie, olie en gas, in Afrika, Azië, Europa en Noord-Amerika. Voor het aanvallen van deze organisaties maakt de groep onder andere gebruik van bekende kwetsbaarheden in Microsoft Exchange en spearphishing. Bij deze gerichte phishingaanvallen verstuurt de groep zip-bestanden. De zip-bestanden bevatten een Excel-document met een kwaadaardige macro die, wanneer door de gebruiker ingeschakeld, malware installeert, of een pdf-document dat malware probeert te installeren.

Om aanvallen door de groep tegen te gaan adviseren de Amerikaanse en Britse autoriteiten organisaties om hyperlinks in e-mail helemaal uit te schakelen en externe e-mails van een banner te voorzien.

Alles bij de bron; Security


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha