De FBI heeft bevestigd dat het het iCloud-wachtwoord van één van de schutters van de schietpartij in San Bernardino heeft aangepast. Vrijdag lieten Apple-medewerkers tegenover BuzzFeed News weten dat Apple sinds januari contact met de overheid heeft gehad om informatie op het toestel te achterhalen zonder het ontwikkelen van een backdoor. Er werden vier manieren voorgesteld, waaronder de iPhone verbinding te laten maken met een bekend wifi-netwerk.

Apple stuurde vervolgens engineers om die methode te proberen, maar volgens het bedrijf mislukte deze pogingen, omdat het iCloud-wachtwoord van de iPhone was veranderd. Daardoor lukte het Apple niet om de informatie van de onderversleutelde iCloud-back-up te achterhalen, zoals het bij eerdere onderzoeken wel heeft gedaan. Door het aanpassen van het wachtwoord zou de automatische back-up niet meer plaatsvinden...

...Volgens de FBI heeft de reset van het wachtwoord geen gevolgen voor de hulp die Apple kan bieden bij het verkrijgen van toegang tot het toestel. Een senior Apple-engineer ontkent dat echter en stelt dat het aanpassen van het wachtwoord ervoor zorgde dat de automatische back-up niet meer kon plaatsvinden en dat dergelijke back-ups waardevol zijn. Daardoor is het niet meer mogelijk om op deze manier gegevens te verzamelen en had de FBI niet om een backdoor hoeven te vragen.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha