Het beruchte Hacking Team komt met een nieuwe set tools voor overheden en andere klanten om versleutelde communicatie te kunnen ontcijferen. De hackers hebben een e-mail gestuurd naar potentiële klanten, waarbij zij hun nieuwe mogelijkheden aanprijzen.

In het bericht stelt Hacking Team-ceo David Vincenzetti dat zijn hackbedrijf nieuwe spionagetools aanbiedt om in te kunnen breken op versleutelde verbindingen. Deze zouden in het laatste stadium van ontwikkeling zijn en volgens Hacking Team zelf een 'game changer' zijn. Vincenzetti zegt in zijn e-mail echter niet wat de nieuwe tools precies kunnen.

Hacking Team hoopt met het aanbod waarschijnlijk een aantal van zijn klanten terug te winnen. Het hackbedrijf werd enige tijd geleden zelf gehackt, waarbij 400GB aan informatie van de servers werd gestolen. Daardoor werd de werkwijze van Hacking Team inzichtelijk en bleek ook dat verscheidene overheden software hadden afgenomen van het bedrijf.

Bij de hack werd ook de broncode van Hacking Teams Remote Control System gestolen; tools om in te breken op apparaten. Volgens bronnen zit er echter een nieuwe versie van Remote Control System aan te komen, waarvan de details overigens nog onduidelijk zijn.

Alles bij de bron; Tweakers

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha