Telt jouw privacy nog voor Google ?

Eind januari kondigde Google haar nieuwe privacybeleid aan, dat per 1 maart 2012 in moet gaan. Het nieuwe beleid is een sterke versimpeling van de huidige regels, maar betekent ook dat gegevens van verschillende Googlediensten voortaan gecombineerd kunnen worden. Mag Google haar voorwaarden eigenlijk wel op deze manier aanpassen? En wat betekent dat voor jouw privacy?

 Kun jij op een Google-vrij dieet ? Wij gaan het proberen !

Gelukkig is het web nog veel groter dan alleen de diensten van Google. Welke keuzes heb je als gebruiker nog meer? Geïnspireerd op Security.nl, noemen we hieronder een aantal terreinen waarop Google een grote speler is. En we geven je alternatieven die je privacy wél serieus nemen.

Beursgang Facebook: wat zijn de gevolgen voor jou ?

We wisten het al, maar nu is het officieel: Facebook gaat naar de beurs. Ook schreef Mark Zuckerberg een open brief aan potentiële investeerders (lees: de hele wereld), waarin hij de visie en motieven van Facebook toelicht. Een mooie gelegenheid om die motieven eens kritisch te bekijken. Want hoe verhouden die zich tot het werkelijke privacybeleid van Facebook? En welke invloed gaat de beursgang hebben op jouw privacy op Facebook? 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha