Brave Software claimt de meest privacy-veilige webbrowser te maken. Onderdeel daarvan is de Tor-modus, die gebruikers in staat stelt makkelijk .onion-adressen te benaderen op het dark web. Het is niet nodig om daarvoor de aparte Tor-client te downloaden, die doorgaans wordt gebruikt voor het benaderen van het dark web.

Het afgesloten karakter van Tor (The Onion Router) biedt echter ook steeds vaker mensen in landen waar het regime een sterke censuur oplegt de mogelijkheid om via de .onion-versies van populaire website zoals Facebook en Wikipedia ongecensureerd op de hoogte te blijven van nieuws.

Vlak voor het weekend werd echter duidelijk dat de Tor-modus van Brave een fout maakt. Bij het opvragen van .onion-adressen stuurt de browser de verzoeken naar publieke DNS-resolvers van het adresboek op internet, in plaats van naar de speciale Tor-knooppunten. Brave Software heeft de misser inmiddels erkend en heeft op Twitter aangekondigd een oplossing te hebben. Het probleem bleek te zitten in de adblocker die standaard in Brave zit ingebouwd. 

 Na het bekend worden van het probleem is de fix met spoed geschikt gemaakt voor de huidige versie van de Brave-browser. 

Alles bij de bron; AGConnect


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha