...De digitale infrastructuur is een ‘ecosysteem’ dat ervoor zorgt dat we online kunnen communiceren, winkelen en werken. De digitale infrastructuur verbindt de samenleving en is een onmisbare voorwaarde voor alle economische sectoren. Digitale incidenten kunnen leiden tot maatschappelijke ontwrichting en schade. Agentschap Telecom wil alles in het werk stellen om dat te voorkomen.

In het vandaag gepubliceerde Jaarplan Toezicht 2021 beschrijft Agentschap Telecom hoe het in 2021 het toezicht op de veiligheid van apparatuur wil intensiveren. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om de elektrische veiligheid, maar zeker ook om cyberveiligheid.

Consumenten kunnen zelf natuurlijk al veel bijdragen aan hun cyberveiligheid. Maar in de groeiende markt van elektronische (smart) apparatuur moet ook het toezicht meegroeien. Agentschap Telecom bereidt zich voor op een nieuwe toezichtstaak op gebied van de certificering van (smart) apparatuur. Gecertificeerde apparatuur moet voldoen aan strenge veiligheidseisen. Dat maakt ze beter beschermd tegen o.a. hacking. Dat is een belangrijke stap voor de digitale veiligheid...

Alles bij de bron; DutchIT-ChannelAbonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha