De Keezel is een draagbare, draadloze wpa2-router die OpenWRT draait en van een accu is voorzien. Ondersteuning voor ethernet of 4g kan via een dongle, die aan de aanwezige usb-poort gehangen kan worden, maar het apparaat is voornamelijk bedoeld om verbinding te maken met een bestaand draadloos netwerk. Bijvoorbeeld bij een onbeveiligd netwerk in een hotel of café zou er met een Keezel alsnog een veilige verbinding tot stand gebracht kunnen worden. 

De Keezel is duidelijk bedoeld om te worden meegenomen en als 'veilige' draadloze router dienst te doen. Er zijn echter een paar problemen. Zo wordt als er sprake is van een enkele gebruiker de meerwaarde ten opzichte van een degelijke vpn-applicatie op een smartphone of laptop niet duidelijk genoeg. De toegevoegde veiligheid van een aanvullend draadloos netwerk als tussenstap is aanwezig, maar voor de gemiddelde vpn-gebruiker minimaal. Tijdens de testperiode was het toch vaak eenvoudiger om zelf een vpn aan te zetten dan de Keezel tevoorschijn te halen. Dat neemt niet weg dat de router voor groepen een uitkomst kan zijn.

Daarnaast is het een bruikbaar apparaat voor mensen die privacy willen, maar daar niet veel voor willen doen. Ook dan is de Keezel echter geen uitstekende kandidaat. Dat heeft ermee te maken dat hij nog te vaak problemen vertoont met het verbinden met een netwerk. Een apparaat dat zich op een dergelijke doelgroep richt, moet zo veel mogelijk probleemloos werken. Wellicht dat toekomstige versies van de Keezel of de bijbehorende software daar verandering in kunnen brengen.

Alles bij de bron; Tweakers


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha