Bezoekers van het vliegveld van Kopenhagen worden in de nabije toekomst streng in de gaten gehouden. Het vliegveld gaat namelijk wifi-signalen van reizigers bijhouden.

Hiermee kan het ondermeer bekijken waar zij allemaal langskomen, waar ze zich het meeste ophouden en welke winkels ze bezoeken. Met deze informatie kan het design van het vliegveld worden aangepast om zo de doorstroom van mensen te verbeteren. Dat meldt The New York Times.

Daarnaast kunnen bezoekers een app voor de iPhone of Android-telefoons downloaden, die ook bijhoudt waar zij zich bevinden op het vliegveld. In de app worden vervolgens kortingen gegeven op producten van winkels in de buurt. De app is al meer dan 100.000 keer gedownload, aldus de ontwikkelaar. De applicatie en de wifi-tracker zijn gemaakt door het Zwitserse bedrijf SITA. Deze hoopt na de test in Kopenhagen ook andere vliegvelden zo ver te krijgen het programma te implementeren.

SITA benadrukt dat er geen persoonlijke gegevens van reizigers worden ingezameld. Het enige dat bekeken wordt, is of de passagier vertrekt of aankomt.

Bron; detelegraaf

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha