Credit card-maatschappij Visa wist van de risico's van het gebruik van rfid chips. Dat blijkt uit octrooidocumenten. Rfid-chips op credit cards zenden zelf geen signaal uit, maar reageren wel op radiogolven van de kaartlezer en sturen vervolgens de energie terug in de vorm van een code. Deze techniek blijkt uiterst gevoelig voor fraude.

De Amerikaanse beveiligingsexpert Walt Augustinowicz demonstreerde de afgelopen maanden hoe je met een laptop en een draadloze kaartlezer gegevens van credit cards met rfid-chip kunt uitlezen, simpelweg door die laptop heel even in de buurt van een broekzak of tas te houden. 

Hoewel de gegevens kunnen worden uitgelezen, is het niet zo dat die kunnen worden gebruikt voor transacties. Zo worden voor betalingen unieke codes gegenereerd die geverifieerd moeten worden bij de betaalterminal. Via e-mail laat Visa weten dat "er geen toename is geconstateerd van fraude sinds de introductie van contactloze kaarten, en zelfs geen enkele frauduleuze handeling. Ook al kan de fraudeur beschikken over het kaartnummer en de vervaldatum, de veiligheidscode op de achterkant wordt niet meegezonden. 

Lees alles bij de bron; webwereld

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha