Medewerkers van een Mechels technologiebedrijf hebben binnenkort geen badge meer nodig. Voortaan gebruiken ze een chip die in hun hand is ingebracht. De zaakvoerder van New Fusion introduceert de chip die voor honden en katten gebruikt wordt, nu ook bij zijn werknemers.

“Het idee is ontstaan op een van onze ‘overlegvrijdagen Eén van mijn werknemers was op zoek naar een praktische manier om te ontsnappen aan al die verschillende badges, toegangskaarten en scans. Toen kwamen we op het idee om een chip te ontwikkelen, die alle informatie bundelt onder de huid.”  Inmiddels hebben zes van de twaalf werknemers beslist om een chip te laten inplanten. “Midden december laten zes mannen vrijwillig een chip inplanten in hun hand. Ze beschouwen de chip eerder als een verlengstuk van hun eigen lichaam en willen na al dat harde werk nu zelf het eindresultaat beoordelen.” 

De chip vervangt de klassieke toegangsbadge binnen het bedrijf en opent elke deur. Maar de technologie biedt nog meer mogelijkheden. “De chip werd uitgerust met een geheugen, dat onder meer de visitekaartjes van het bedrijf bevat. “Als er iemand met een smartphone van het merk Samsung tegen de handpalm toetst, kan je contactloos je kaartje overhandigen aan de andere persoon dankzij een standaard applicatie. 

En wat als een werknemer opstapt of ontslagen wordt? “In principe blijft de chip in je hand zitten”, zegt Nys. “Als iemand beslist om op te stappen of ontslagen wordt, zal de chip gedeactiveerd worden. Wie wil kan de chip ook laten verwijderen via een kleine ingreep maar dat is niet noodzakelijk. Je volgende werkgever kan gebruikmaken van diezelfde chip en allerlei nieuwe informatie en codes toevoegen.”

Alles bij de bron; Nieuwsblad [Thnx-2-Luc]


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha