Burgers in China en Iran hebben in toenemende mate last van censuur op internet, signaleert Reporters Zonder Grenzen. De organisatie  heeft een lijst uitgebracht met 'Vijanden van het internet'. Daarop staan twaalf landen, waaronder China en Iran. 

Terwijl het regime in Peking internetbedrijven dwingt mee te werken aan de digitale censuur, gaat Iran nog een stapje verder met de ontwikkeling van een eigen 'nationaal internet'. Dat internet zal niet in contact staan met het internet dat in de rest van de wereld gebruikt wordt.

Hier het verslag van Reporters Zonder Grenzen op de eigen website, gisteren uitgebracht ter gelegenheid van World Day Against Cybercensorship, de 'Werelddag tegen Internetcensuur'.

Alles bij de bron; hln 

Update uit de Volkskrant;

VzG hekelde ook de Australische regering, omdat zij probeert internetproviders over te halen vrijwillig een internetfilter op te zetten. VzG vreest dat Australië eigenlijk een verplicht filtersysteem wil opzetten, waarvan de criteria 'erg ruim' zijn. Frankrijk is op de lijst terechtgekomen wegens het 'three strikes out'-systeem. Onder dit systeem wordt mensen die herhaaldelijk illegaal materiaal downloaden de toegang tot internet ontzegd. 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha