Internetserviceproviders moeten een actieve rol spelen in het bestrijden van extreme opvattingen op het internet. Dat kan door het verwijderen van websites of het filteren van content. 

Het rapport The Roots of Violent Radicalisation roept isp's op "meer actief" te zijn en een Code of Practice op te stellen voor de verwijdering van dergelijke content. "De Commissie beveelt aan dat internet service providers meer actief zijn in het monitoren van het materiaal dat ze hosten, met voldoende richtlijnen, advies en ondersteuning van de overheid", zo staat in het rapport te lezen. Mocht dat materiaal aanzetten tot gewelddadig extremisme moet dat verwijderd worden.

 Jim Killock van de Open Rights Group, een Britse belangengroep voor bescherming van burgerrechten op het internet, reageert sceptisch. "Er kan maar weinig worden gedaan aan het neerhalen van extreme websites omdat die slechts zelden worden gehost in de UK", zegt hij op de website van ISPreview. "Het alternatief is censuur, wat ineffectief is en een propagandawinst is voor de doelen van die censuur." Met censuur bedoelt Killock het blokkeren van de doorgifte door isp's.

  Alles bij de bron; webwereld

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha