Rusland deelt vandaag mee dat het de toegang tot Facebook gedeeltelijk zal beperken, omdat het platform Russische media “censureert”. 

Volgens de Russische communicatieregulator heeft Facebook zijn eisen genegeerd om de beperkingen op vier Russische mediakanalen op zijn platform op te heffen. Het gaat om persagentschap Ria, Zvezda TV van het ministerie van Defensie en de websites gazeta.ru en lenta.ru.

“Gisteren hebben de Russische autoriteiten ons bevolen om te stoppen met de onafhankelijke factchecking en het labelen van inhoud die door vier Russische mediaorganisaties in staatseigendom op Facebook is geplaatst,” meldt Nick Clegg, directeur Global Affairs bij Meta, het moederbedrijf van Facebook. “Wij weigerden. Als gevolg daarvan hebben ze aangekondigd dat ze het gebruik van onze diensten zullen beperken.”

Facebook werkt de Russische autoriteiten al lang op de zenuwen. Moskou legt het bedrijf regelmatig kleine boetes op, omdat het netwerk er volgens hen niet in slaagt illegale inhoud snel genoeg te verwijderen. In december kreeg Facebook een veel hogere boete van 2 miljard roebel (21,6 miljoen euro) voor “het herhaaldelijk niet verwijderen van inhoud”.

Moskou verhoogt ook de druk op binnenlandse media en dreigt met het blokkeren van berichten die zogezegd “onjuiste informatie” bevatten over de Russische militaire operatie in Oekraïne.

Alles bij de bron; HLN


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha