Chipmaker Movidius, die al geavanceerde beeldprocessors aan onder andere DJI en Google leverde, heeft een contract getekend met een van ‘s werelds grootste producenten van veiligheidscamera’s. Het bedrijf kondigt aan dat het een deal heeft gesloten met Hikvision, een globale marktleider in het produceren van internetcamera’s.

De processor van de Myriad 2 VPU maakt het mogelijk om ook in een compact apparaat als een camera de nodige computerkracht te steken om gevorderde berekeningen te maken. Via diepe neurale netwerken zou de chip beelden veel accurater analyseren. Data hoeven niet noodzakelijk eerst naar de cloud te worden gestuurd voor verwerking en ook de behoefte aan menselijke tussenkomst wordt gereduceerd. Movidius zelf geeft het voorbeeld van het opsporen van een wagen: traditionele camera’s kijken enkel naar de nummerplaat om een voertuig te matchen met wat gesignaleerd staat in de database. Met behulp van deep learning kan een camera op basis van meerdere kenmerken nagaan of een wagen overeenkomt met de opgegeven beschrijving, zelfs al is de nummerplaat afgedekt.

myriad movidius

Dergelijke slimme camera’s zouden ook op specifiek gedrag kunnen controleren en een waarschuwing uitsturen wanneer ze iets ongewoon detecteren, zoals chauffeurs die hun smartphone achter het stuur gebruiken. Volgens Movidius helpt de integratie van de Myriad-chip verder met het vermijden van ‘vals positieve’ waarschuwingen, waarbij een onschuldige beweging toch het alarm triggert. Myriad zorgt onder andere voor de sense-and-avoidtechnologie in de recente DJI Phantom 4 drone, en dreef het ruimtelijke inzicht aan van enkele vroege Project Tango-apparaten, Googles poging om 3D-zicht in toestellen te integreren.

Alles bij de bron; ZDNet [Thnx-2-Luc]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha