Aanstaande maandag organiseert ICT-nieuwssite Webwereld - bekend van Lektober - onder het motto 'Bekijk privacy eens van alle kanten' het Nationaal Privacy Debat in het World Forum Den Haag.

Een blik op de actualiteit geeft de noodzaak daarvan weer eens aan: de nieuwe cookiewetgeving roept veel vragen en discussie op, zesenhalf miljoen wachtwoorden van LinkedIn-gebruikers liggen op straat en cyberspionnen verspreiden geavanceerde malware om in te breken in computersystemen van overheden en burgers.

Er zullen vier inhoudelijke panels plaatsvinden;

  • ‘Privacy en bedrijven’ zal ingaan op hoe bedrijven omgaan met de persoonlijke gegevens van klanten.
  • 'Privacy en beveiliging’ is de tweede. Veel bedrijven en overheden hebben geen idee met wat voor gegevens ze werken, en daardoor blijft de beveiliging achter. 
  • De derde gaat in op de overheid. Die heeft stampvolle databases. Is men zich bewust van de grenzen van wat hier allemaal mee mogelijk is?
  • Het afsluitende debat gaat in op ‘Privacy en opsporing’. Wat zijn de grenzen van de bevoegdheden? Is er voldoende duidelijkheid? Moeten ze worden opgerekt? Hoe opereren opsporingsdiensten in een wereld waar de technische mogelijkheden zich veel sneller ontwikkelen dan wet- en regelgeving ?

Alles bij de bron; pcactive

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha