×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

--PERSBERICHT--

Op 10 december 2010, de 62e verjaardag van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens, spreken Bart Nooitgedagt (advocaat te Amsterdam), Alex Brenninkmeijer (Nationale Ombudsman), Willem Trommel (hoogleraar bestuurs- en beleidswetenschap) en leden van het Platform Bescherming Burgerrechten over de duistere praktijken waarmee de overheid fundamentele rechten van de burger aantast.

Tijdens deze vrijdagavond in Felix Meritis introduceert het Humanistisch Verbond tevens de nieuwe Stichting Bescherming Burgerrechten die een Fonds Proefprocessen in het leven gaat roepen, zodat de Nederlandse burger ook daadwerkelijk een middel in handen krijgt om zich te verzetten tegen inbreuken op zijn burgerrechten. De Nederlandse burger wordt tegenwoordig behandeld alsof hij een verdachte of misdadiger is.

Terwijl de overheid respect voor de burgerrechten moet garanderen, lijkt het er steeds meer op dat wantrouwen van de overheid jegens de burger geresulteerd heeft in het op grote schaal verzamelen, opslaan en koppelen van gegevens over iedere burger. Denk aan vingerafdrukken, gezichtsscans, medische dossiers en communicatiegegevens. De burger krijgt geen of zeer moeilijk toegang tot de gegevens die over hem bekend zijn en opgeslagen worden in de diverse digitale databestanden van de nationale autoriteiten. Ook is aanpassing van de opgeslagen gegevens nauwelijks mogelijk.

De bijeenkomst vindt plaats in Felix Meritis op 10 december 2010, aanvang 19.30u.

Hier het volledige persbericht (PDF)

Hier de Flyer 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha