Op zaterdag 22 januari presenteert Huis73 de Data Detox Dag. Op Data Detox Dag kun je kiezen uit diverse activiteiten om je technologie-bewustzijn te vergroten en los te komen van jouw gewoontes.

Begin de dag met techyoga en word bewust van je verwevenheid met technologie. Verder kun je deelnemen aan ‘De Kleinste Privacyshow van Nederland’: een programma vol gekke quizjes, het Radje van Fortuin en een omgekeerde mini-bingo waarin je handige dingen leert over online veiligheid en privacy. 

Tijdens de lunch leer je wat algoritmes zijn en hoe je er mee moet leven door ze beter te leren doorzien en kritisch te blijven. In de middag ontdek je welke designtrucs online platforms gebruiken, maak je kennis met alternatieve apps en probeer je deze uit. Toegang voor alle workshops is gratis, meld je van te voren aan via www.huis73.nl

De Data Detox dag is onderdeel van het project VERSE ALGORITMES dat digitaal burgerschap binnen bibliotheken op de kaart zet. Want wij, 21e-eeuwse burgers, kunnen niet meer zonder digitale platforms. Bij de overheid, het openbaar vervoer, veiligheidsdiensten, bedrijven en bij de consument: ze zijn overal. Maar waar ze eerst vooral werden beschouwd als handig, vermakelijk en sociaal, komt er steeds meer plaats voor vragen. De algoritmes blijken niet onbevooroordeeld en wat er met onze data gebeurt is voor ons als consument niet te overzien.

Met VERSE ALGORITMES gaan we naar aanleiding van deze dilemma’s op onderzoek uit. We vragen ons hardop af: Kan het internet niet anders? Zijn er geen betere, alternatieve digitale platforms? En als die er niet zijn, kunnen we dan nieuwe bedenken? Hierin wordt samengewerkt met het onderwijs, kunstenaars en ontwerpers, wetenschappers, filosofen en vooral met jou. Denk mee in bijeenkomsten en maaksessies. Zodat je uiteindelijk beter kunt beslissen wat je wel en niet met je data wil. Kijk voor meer informatie op www.versealgoritmes.nl

Alles bij de bron; KlikNieuws


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha