Drie leden van het demissionaire kabinet zijn genomineerd voor de Big Brother Awards Publieksprijs omdat zij verantwoordelijk zijn voor grote privacyinbreuken die afgelopen jaar (verder) aan de oppervlakte kwamen. Lees hier meer over de genomineerden (PDF)

Demissionair staatssecretaris van Huffelen (Financiën - Toeslagen en Douane) is genomineerd wegens het discrimineren op grond van afkomst door de Belastingdienst.

Demissionair minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) is genomineerd omdat hij onvoldoende de noodzakelijkheid van het Coronatoegangsbewijs heeft beargumenteerd. De vrijheid om te kiezen of je gevaccineerd tegen, of getest op corona wilt worden, wordt kleiner nu de toegang tot een groot deel van het publieke leven afhangt van het Coronatoegangsbewijs.

Demissionair minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) is genomineerd vanwege de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), die in strijd met de wet en in het geheim gevoelige gegevens over burgers verzamelt en verspreidt. De NCTV beweegt zich minder als Coördinator en meer als een derde geheime dienst: medewerkers gebruikten nepaccounts op sociale media om politici, religieuze voormannen en activisten te volgen. 

Alles bij de bron; Bits-of-FreedomSchrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief!