Bits of Freedom heeft de oproep herhaald om nominaties voor de komende Big Brother Awards in te zenden. Burgers kunnen personen, bedrijven of overheden die de privacy op grote schaal hebben geschonden voor een Big Brother Award nomineren.

"Op tv, in de krant, in je online nieuwsfeed - voortdurend horen we over mensen, bedrijven en overheden die het niet zo nauw nemen met privacy", zegt Hans de Zwart, directeur van Bits of Freedom. "Eens per jaar staan we daarom stil bij de ergste privacyschenders om aan de hand daarvan te zien hoe het gesteld is met ons grondrecht. Tegelijkertijd laten we zien wat je zelf zoal kunt doen."

Nominaties kunnen tot 16 oktober worden ingezonden. Hierna kan het publiek op de drie kandidaten stemmen die het vaakst genomineerd zijn. Naast de publieksprijs zal er ook een expertprijs voor de grootste privacyschender van Nederland worden uitgereikt. Op 14 november 2016 wordt tijdens het prijzengala in de Stadsschouwburg Amsterdam bekend gemaakt welke 'winnaars' dit jaar een award in ontvangst mogen nemen.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha