Mozilla heeft 230.000 dollar geschonken aan de privacysoftware Tails en Tor, waarmee de softwareprojecten zich verder kunnen ontwikkelen. De beloning is onderdeel van het Mozilla Open Source Support (MOSS) initiatief, waarmee Mozilla opensourceprojecten financieel wil ondersteunen.

Volgens Mozilla moet het internet open en voor iedereen toegankelijk blijven en speelt opensourcesoftware hierin een belangrijke rol. Via het MOSS-initiatief kan Mozilla dergelijke projecten helpen. Het Tor Project zal het geld gebruiken om de meetinfrastructuur van het Tor-netwerk te verbeteren, zodat de prestaties en stabiliteit van het netwerk kunnen worden gemonitord en verbeteringen waar nodig doorgevoerd.

Tails (The Amnesic Incognito Live System) is een compleet besturingssysteem dat vanaf een dvd of usb-stick is te gebruiken. Het is op Debian gebaseerd en bevat allerlei tools om anoniem te kunnen internetten. De financiële injectie zal worden ingezet om controleerbare 'builds' te maken. Zo kunnen derde partijen controleren dat een Tails iso-bestand daadwerkelijk op basis van de betreffende Tails-broncode is gemaakt.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha