De thema-afdelingen Digitaal 66 en Democratie en rechtstaat van de politieke partij D66 organiseren een debatavond over privacy en ict. Tijdens dat symposium wordt ingegaan op de huidige en toekomstige ontwikkelingen rondom privacy. Er wordt door verschillende sprekers uit de politiek, ict en de juridische wereld ingegaan op thema's zoals: de informatiesamenleving, de meldplicht datalekken en de betekenis van privacy in de 21ste eeuw.

De sprekers zijn Klaus van den Berg (dagvoorzitter namens D66), Bas Filippini (oprichter & voorzitter Privacy First), Eva de Vries (advocaat Van Doorne Advocaten), Anne Thier-Goubitz (Privacy Company), Annelies Willinck (jurist met ingediende privacy-klacht gemeente), Guido van ’t Noordende (UvA medische privacy & EPD), Thomas Bruning (algemeen secretaris Nederlandse Verenigingen Journalisten), Boudewijn Steur (clusterhoofd strategie ministerie BZK), Sander Duivestein (trendwatcher technologie), Frederik Zuiderveen Borgesius (onderzoeker Instituut voor Informatierecht) en Wanda Tuerlinckx (robot-fotograaf).

Zij gaan onder meer in op de Wet bescherming persoonsgegevens die per 1 januari 2016 vernieuwd is met als belangrijkste aanpassing de meldplicht voor datalekken. Vragen die voorbij komen zijn: 'Wat was privacy eigenlijk in het verleden en wat betekent privacy op dit moment? Wie zijn de ‘privacy-populisten’ die van mening zijn dat privacy helemaal niet meer bestaat en voorspellen dat dit geen houdbaar recht zal zijn in de data-economie van de toekomst? Wie zijn de ‘privacy-fetisjisten’ die privacy tot hun houvast hebben verklaard op de woelige baren van disruptieve technologieën die leiden tot nieuwe modellen voor business en bestuur?'

Het evenement vindt plaats op 30 juni in de Nieuwe KHL, Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam.  Aanvang: 19.30 uur met afsluitende netwerkborrel tot 23.00 uur. De toegang is gratis. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., want vol is vol.

Alles bij de bron; Computable


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha