Waarom zou jij je bezig houden met privacy online? Misschien wil je gewoon niet worden gebombardeerd met online advertenties.  Waarom mensen zich bezig zouden houden met online privacy is het onderwerp van het onderzoek dat we vandaag starten.

Hierbij kunnen we je hulp goed gebruiken. We willen je vragen om de vragenlijst in te vullen, wat ongeveer 8 à 9 minuten in beslag neemt. Deze vragen gaan over je privacygedrag, privacykennis en hoe je over privacy denkt. Aan het eind wordt je ‘kennisscore’ aan je teruggekoppeld en kun je gelijk zien wat je misschien nog niet wist. De resultaten van dit onderzoek worden volgende maand gepubliceerd op de website van Bits of Freedom.

De antwoorden die je geeft, worden alleen voor dit onderzoek gebruikt, tenzij er expliciet bijstaat dat dit niet zo is. Als dit laatste het geval is, is de bijbehorende vraag niet verplicht. Jouw antwoorden worden niet gedeeld met derden, worden verwijderd zodra het onderzoek is afgelopen en worden dusdanig verwerkt dat de resultaten niet tot jou te herleiden zijn. Verder worden er cookies aangemaakt, maar deze worden verwijderd zodra jij je browser afsluit. Ook zijn er respons-ID’s, deze zijn bedoeld om iedere vragenlijst een ander nummer te kunnen geven en daarmee de vragenlijsten uit elkaar te kunnen houden. Ook met de respons-ID’s zijn jouw antwoorden niet tot jou herleidbaar.

Dus doe mee, test je kennis, en last but not least: spread the word! 

Klik hier om naar de vragenlijst te gaan: Privacybeleving in Nederland.

Alles bij de bron; BoF


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha