De politie heeft afgelopen vrijdag een grote controle met kentekencamera's op de A13 ter hoogte van Delft gehouden. De actie was gericht om ondermijnende criminaliteit in Rotterdam een halt toe te roepen. De aanpak richt zich op vormen van criminaliteit waarbij illegale netwerken gebruik maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiële, vergunningen en huisvesting. Deze vermenging van onder- en bovenwereld vormt een bedreiging voor de Nederlandse samenleving en kan vele gedaanten aannemen: van aantasting van integer handelsverkeer (fraude, illegale goederenstromen, witwassen) tot aantasting van integer bestuur (corruptie, bevoordeling). Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners of particuliere organisaties zoals banken geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op.

In een bericht over de actie stelt de politie dat het daarom veel informatie over criminelen in Nederland probeert in te winnen. Tijdens deze controle stond het verzamelen van informatie en het in beeld brengen van criminelen dan ook centraal. Gedurende de actie werden met kentekencamera's (Automatic NumberPlate Recognition) voertuigen naar de controleplaats gebracht. In totaal zijn er 82 voertuigen gecontroleerd.

Een persoon werd aangehouden voor witwassen, terwijl een aantal andere personen gesignaleerd stonden en hun straf nog moesten uitzitten. Twee personen hadden teveel gedronken, van wie één iemand zijn rijbewijs direct kon inleveren. De politie stelt dat het via de actie veel informatie heeft ingewonnen en dat er gereageerd kon worden op een informatieverzoek uit Litouwen over bepaalde personen.

Alles bij de bron; Security

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha