Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven is sinds maandag bezig kentekens te registeren op twee plaatsen op de A67. Bij het viaduct van Mierlo en bij het viaduct van Steensel hangen camera's die twee weken kentekens, passagetijdstip en locatie van passerende auto's en vrachtwagens registreren. Met de gegevens wil het SRE bestuurders die er vaak rijden een 'persoonlijk advies' geven.

De doorstroming op de A67 moet verbeteren en daarom is het project Brabant in-car III in het leven geroepen. Wie vaak over de A67 rijdt, kan nu een uitnodiging krijgen om aan het project deel te nemen. Deelnemers krijgen dan via bijvoorbeeld de TomTom of smartphone adviezen over snelheid, rijstrook en invoegend verkeer. 

En wat nou als je te hard rijdt? Of als je niet wilt dat je gegevens op straat komen te liggen (letterlijk dus)? SRE verzekert: "De camera’s worden uitsluitend gebruikt om het kenteken en het passagetijdstip te registreren van het verkeer voor het project Brabant in-car III. Na de deelnemerswerving worden de registraties gewist. Voor verkeerskundig onderzoek worden uitsluitend geanonimiseerde gegevens gebruikt. 

Alles bij de bron; Dichtbij

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha