×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

Tweakers.net meldt:

De Eerste Kamer was van plan om in een motie te eisen dat demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid geen 'onomkeerbare beslissingen' zou nemen voordat een aantal vragen van de Kamer zou zijn beantwoord. De Senaat wilde onder andere van minister Klink weten hoe goed het systeem is beveiligd en of de baten van het systeem wel opwegen tegen de veiligheidsrisico's. Daarmee zou het EPD in feite worden uitgesteld totdat Klink antwoord op de vragen heeft gegeven.

Op de site van de Eerste Kamer is het volgende te lezen;

De stemmingen over de:


Motie-Dupuis (VVD) c.s. over de ontoereikendheid van de toestemmingsprocedure bij weigering door burgers om hun gegevens in het EPD te laten opnemen (EK 31.466, J)

Motie-Tan (PvdA) c.s. over het nemen van geen onomkeerbare beslissingen over het elektronisch patientendossier en het Landelijk Schakelpunt (EK 31.466, K)

Motie-Slagter-Roukema (SP) c.s. over een communicatieplan van de regering waarin de stand van zaken wordt toegelicht en duidelijkheid gegeven wordt over het vervolgtraject (EK 31.466, L)

zijn vandaag op verzoek van de PvdA-fractie van de agenda afgevoerd. De heropening van de beraadslaging over de moties, inclusief stemmingen vindt plaats op 6 juli 2010.

Wordt dus vervolgd :)

Artikel op tweakers.net

Melding op de site vd EK

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha