×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 92 niet laden

Huisartsenorganisaties vinden dat het landelijke EPD te veel een doel op zich is geworden. Regionale systemen werken prima en dienen de belangen van patiënten beter.

De beroepsorganisaties in de huisartsenzorg, LHV, NHG en VHN doen een oproep aan minister Klink van Volksgezondheid om het uitwisselen van patientgegevens regionaal te mogen regelen. De huidige regionale systemen zouden beter zijn voor de zorg dan het landelijke elektronisch patientendossier (EPD). Dat EPD komt na vele jaren van overleg en voorbereiding maar langzaam van de grond.

Regionaal regelen is volgens de organisaties 'in het belang van de zorg voor de patiënt'. "Die is immers lokaal georganiseerd," aldus LHV, NHG en VHN. Volgens Paul Habets, vicevoorzitter van de LHV, is het EPD nu te veel 'een doel op zich' geworden.

Waarneem Dossier

De huisartsen willen van de minister de mogelijkheid krijgen om zelf te bepalen hoe ze digitaal patientgegevens uitwisselen. De reden is dat ze tevreden zijn over het zogeheten Waarneem Dossier Huisartsen (WDH). Dit systeem is al in diverse plekken in het land regionaal in gebruik. De huisartsen willen het WDH kunnen blijven gebruiken.

Lees verder bij de bron; www.webwereld.nl

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha