De Nederlandse Telecommunicatiewet gaat vanaf donderdag op de schop. De belangrijkste wijziging in de wet zorgt ervoor dat mensen nadrukkelijk toestemming moeten geven om gebeld te worden door aanbieders van producten of diensten. 

Na 1 juli mogen bedrijven alleen nog mensen bellen die nadrukkelijk toestemming hebben gegeven voor verkoopgesprekken. Hetzelfde geldt voor mensen die opgebeld worden door een goed doel of een politieke partij.

Met de nieuwe wet worden de rollen omgedraaid. Waar consumenten voorheen zelf via het bel-me-niet-register moesten laten weten niet meer door telemarketeers gebeld te willen worden, is dit nu de standaard voor iedereen. Behalve als mensen laten weten wél op de telefoontjes zitten te wachten...

...Omdat de nieuwe wet het Bel-me-niet Register overbodig maakt, stopt het register met bestaan. "Vanaf 1 juli 2021 zal de huidige applicatie niet meer beschikbaar zijn en zullen alle persoonsgegevens worden vernietigd", staat op de site van het Bel-me-niet Register.

Allesbij de bron; NU


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha