In Argentinië hebben hackers de overheid gehackt en zo de identiteitskaartgegevens van de volledige bevolking gestolen. Online zijn de persoonlijke gegevens van 44 Argentijnse beroemdheden zoals voetballer Lionel Messi en president Alberto Fernández gepubliceerd, terwijl de andere data te koop zou worden aangeboden.

Het Argentijnse overheidsagentschap Registro Nacional de las Personas, kortweg RENAPER, heeft vorige maand af te rekenen gehad met een grote hack. Daarbij zouden de persoonlijke gegevens van alle inwoners van Argentinië gestolen zijn.

RENAPER heeft als onderdeel van ministerie van Binnenlandse Zaken namelijk onder andere de taak om identiteitskaarten uit te geven. Het bureau beheert ook een database waarop al die gegevens toegankelijk zijn voor andere overheidsinstanties. Het is die database die recent zou gehackt zijn.

Volgens de website The Record kan de hacker gegevens opzoeken van eender welke burger en dus vermoedelijk over een kopie van de database beschikt. Die persoonlijke informatie bestaat onder andere uit volledige namen, huisadressen, geboortedata, geslachtsinformatie, uitgifte- en vervaldatums van identiteitskaarten, arbeidsidentificatiecodes, rijksregisternummers en pasfoto’s.

Alles bij de bron; BusinessAM


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha