Door een fout zijn alle BSN-gegevens van kinderen en jongeren van 4 tot en met 23 jaar uit de gemeente Aalten naar een vreemd e-mailadres gestuurd. Het gaat om de gegevens van 5.500 personen. De gemeente heeft alle ouders in Aalten hiervan op de hoogte gesteld en vraagt hen de komende tijd extra oplettend te zijn op zaken als identiteitsfraude...

...‘Een door ons ingehuurde kracht heeft het persoonlijke e-mailadres verkeerd geschreven, waardoor alle gegevens naar een vreemde zijn gestuurd. Daarbij gaat het om een lijst met de namen, adresgegevens en BSN-nummers van alle kinderen en jongeren in de gemeente Aalten. In een tweede bijlage wordt tevens melding gemaakt van de school van enkele kinderen en verzuimmeldingen.

Nadat de fout bekend was, heeft de gemeente direct melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Hoe groot het risico op bijvoorbeeld identiteitsfraude is, is lastig te zeggen. Volgens de gemeente is de kans klein. Enerzijds omdat de gemeente niet weet of het verkeerde e-mailadres in gebruik is. Pogingen om in contact te komen met de persoon achter het adres hebben tot op heden op niets uitgedraaid.

Alles bij de bron; deGelderlander


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha