Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is slachtoffer geworden van een datalek. Persoonsgegevens zijn in handen gekomen van derden, meldt de school donderdag op haar website.

Het lek werd woensdag ontdekt en de omvang van het lek is nog niet bekend. Getroffen personen worden volgens de school zo snel mogelijk geïnformeerd over het feit dat hun gegevens in handen van derden zijn gekomen. Om wat voor persoonsgegevens het precies gaat, meldt de school niet.

Alles bij de bron; NU

Update;

Een onbekende perst de hogeschool van Arnhem en Nijmegen af. Hij heeft mogelijk data van studenten en medewerkers in handen en eist een onbekend bedrag. Dat meldt een bron aan de NOS en een woordvoerder van de HAN bevestigt dat.

Wat de hacker precies eist, is ook onbekend, net als wat hij dreigt te doen als er niet wordt betaald. Mogelijk dreigt hij met publicatie van de gegevens die hij heeft buitgemaakt. Van ransomware, waarbij bestanden worden gegijzeld die pas weer worden teruggegeven na betaling van losgeld, is voor zover bekend geen sprake.

Alles bij de bron; NOS


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha