DutchDo, een bedrijf dat meerdere webshops beheert, zegt slachtoffer te zijn geweest van een hack. Daarbij zijn naw-gegevens en e-mailadressen buitgemaakt, van sommige klanten ook 'onherkenbare' wachtwoorden en IBAN's.

Het bedrijf heeft klanten ingelicht per mail; in die mail staat welke gegevens er bij een specifieke klant zijn buitgemaakt. Van sommige klanten zijn alleen naw-gegevens en e-mailadressen gestolen. In andere mails noemt DutchDo het ontvreemden van telefoonnummer, IBAN-nummer of 'ongewijzigde wachtwoorden sinds 2018'. Deze wachtwoorden zijn 'onherkenbaar' opgeslagen, zegt het bedrijf, zonder details te geven....

...Een Allekabels-woordvoerder bevestigt tegen Tweakers dat het niet om een nieuw datalek gaat, maar dat de klanten van de DutchDo-webwinkels bij het datalek met de 3,6 miljoen klanten zitten. Volgens de woordvoerder wordt er sinds vorige week donderdag door interne werknemers en externe beveiligingsbedrijven onderzoek gedaan naar het datalek. Uit dat onderzoek zou zijn gebleken dat klantgegevens van de 34 webshops ook bij het datalek zaten.

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha