Onderzoeksbureau Pb7 Research voerde het onderzoek uit bij 310 Nederlandse bedrijven, in opdracht van Kaspersky Lab. De respondenten gaven in het onderzoek aan hoe ze omgaan met datalekken. Meer dan de helft van de ondervraagden heeft te maken gehad met een of meerdere lekken. Volgens het bureau zijn er in Nederland ruim 23.000 bedrijven met dertig of meer medewerkers. Veel van de ondervraagde bedrijven hebben te maken gehad met meerdere datalekken en zodoende komt het onderzoeksbureau uit op een totaal van 24.000 datalekken.

Bedrijven die toegeven dat er een datalek niet is gemeld, zeggen veelal dat te doen omdat de impact van het lek beperkt of onduidelijk is. Op de tweede plaats komt angst voor reputatieschade.

Het verlies van apparatuur zoals laptops, pc's of smartphones is de voornaamste oorzaak van datalekken. Verlies van informatiedragers zoals usb-sticks en cd-roms komt op de tweede plaats. Daarna komen diefstal van apparatuur en informatiedragers, en datadiefstal door eigen medewerkers.

Alles bij de bron; Tweakers


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha