Opleidingssite Lynda heeft zijn gebruikers op de hoogte gesteld van een datalek. In een verklaring aan de site VentureBeat laat Lynda weten dat de uitgelekte wachtwoorden voorzien waren van een hash en salt. Er zou geen creditcardinformatie zijn buitgemaakt. In een mededeling aan zijn gebruikers zegt het bedrijf dat 'onbevoegden toegang hadden tot opleidingsgegevens, zoals contactinformatie en gevolgde cursussen'.

In de mededeling meldde het bedrijf niets over uitgelekte wachtwoorden, omdat die gericht is aan personen wiens wachtwoord niet is gestolen. Lynda geeft geen verdere details over de omvang van de hack of wanneer deze heeft plaatsgevonden. Er zouden geen aanwijzingen zijn dat de buitgemaakte gegevens publiekelijk toegankelijk zijn, zo verklaarde de woordvoerder tegenover VentureBeat.

Lynda is sinds 2015 een dochterbedrijf van LinkedIn, en biedt opleidingen in de vorm van video's over verschillende onderwerpen. Eerder bleek dat LinkedIn in 2012 is gehackt, waarbij de inloggegevens van 117 miljoen gebruikers buitgemaakt werden.

Alles bij de bron; Tweakers


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha