Onderzoekers hebben in de bluetooth-trackers van verschillende fabrikanten kwetsbaarheden ontdekt waardoor het mogelijk is om gebruikers te volgen en andere soorten aanvallen uit te voeren. In totaal gaat het om een dozijn kwetsbaarheden voor drie producten, de TrackR Bravo, iTrack Easy en Zizai Tech Nut.

Bluetooth Low Energy (BLE) apparaat-trackers zijn kleine hardware-tokens die op persoonlijke voorwerpen worden aangebracht, zoals sleutelbossen en portemonnees. Deze apparaatjes zijn via bluetooth met de smartphone van de gebruiker gekoppeld en kunnen de gebruiker waarschuwen als bijvoorbeeld de sleutelbos of portemonnee buiten bereik is. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor het vinden van gestolen of verloren voorwerpen.

Rapid7 waarschuwde de drie aanbieders, maar kreeg geen reactie. Totdat er een update van de fabrikanten beschikbaar is moeten gebruikers voor zichzelf bepalen of de risico's van deze kwetsbaarheden opwegen tegen het gebruik van de trackers en bijbehorende applicaties. 

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha