De gemeente Apeldoorn heeft onbedoeld de privégegevens van de burgemeester en wethouders gelekt, ook al had het eerder na een soortgelijk datalek eerder dit jaar beterschap beloofd. In juli zei de gemeente Apeldoorn maatregelen te nemen na een soortgelijk privacylek. De Stentor vroeg toen een vergunning op bij de gemeente. Op de papieren die de krant kreeg, stonden allerlei persoonsgegevens van de persoon die de vergunning aanvroeg. Tot aan het BSN aan toe. Dat is in strijd met de privacywet.De gemeentewoordvoerder sprak destijds van een 'goede wake-up call'. "Voor de ambtelijke leiding is dit aanleiding om de procedures direct aan te scherpen."

Nu blijkt dat er in Apeldoorn al negen lekken zijn geweest waarvan er vijf zijn gemeld bij de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens omdat er gevoelige informatie 'op straat' is beland. .

De krant had de neveninkomsten van de burgemeester en wethouders opgevraagd. De documenten die de gemeente verstrekte bleken onder andere het burgerservicenummers (BSN) van de burgemeester, vier wethouders én een oud-wethouder van de gemeente Apeldoorn te bevatten.

Alles bij de bronnen; Security & deStentor


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha