Proximus gaat zijn mobiele telefoongegevens delen met de algemene directie (AD) Statistiek van de FOD Economie. Dat heeft de AD bekendgemaakt. De zogenoemde "big data" waarover het telecombedrijf beschikt, zijn volgens de AD Statistiek een waardevolle bron voor statistieken over onder meer bevolking, mobiliteit en toerisme. 

"Het gebruik van big data is een soort "derde revolutie" inzake de inzameling van gegevens, nadat we die eerst via klassieke enquêtes en vanaf 2000 via administratieve gegevens verzamelden", verklaarde Marc Debusschere, chef van het project "Big Data" bij de AD Statistiek.

De AD benadrukte dat er maatregelen zullen worden genomen om de privacy van Proximus-klanten te garanderen. "We zullen absoluut alle Belgische en Europese regelgeving inzake privacy naleven", klinkt het bij woordvoerder Stephan Moens. Ook Proximus zelf verzekert zijn klanten ervan dat er enkel meta-informatie zal worden gebruikt, en dus geen individuele gegevens van klanten. De samenwerking is een Europese primeur.

Alles bij de bron; deRedactie [Thnx-2-Luc]


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha