Twee leden van het Huis van Afgevaardigden in de VS hebben een wetsvoorstel ingediend dat de machtspositie van Apple en Google in hun appwinkels moet aanpakken. Het volgt eenzelfde wetsvoorstel van drie Amerikaanse senatoren op, die de machtsposities van techbedrijven als Apple en Google in hun respectievelijke appwinkels willen beperken. Dat voorstel werd op woensdag ingediend in de Senaat.

De politici willen onder andere voorkomen dat techbedrijven ontwikkelaars kunnen dwingen om hun betaalsystemen te gebruiken. De Amerikaanse politici willen ook verplichten dat bedrijven die een besturingssysteem maken, het mogelijk maken voor gebruikers om appstores van derde partijen te installeren.

Als deze Open App Markets Act wordt aangenomen, zou het volgens de politici onder andere gemakkelijker moeten worden voor ontwikkelaars om eigen betaalsystemen in hun apps te introduceren. Ook moet het appwinkels van derde partijen meer ruimte bieden op mobiele platformen. 

Het appwinkelbeleid van grote techbedrijven als Apple en Google ligt al langer onder vuur. "Bedrijven als Google en Apple hebben al veel te lang een wurggreep op appontwikkelaars, die gedwongen zijn de voorwaarden te accepteren die deze monopolisten stellen om hun klanten te bereiken."

Alles bij de bron; Tweakers


 


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha