Vorige week bleek dat het Amerikaanse ministerie van Justitie de hoster van de anti-Trump-website disruptj20 had gevraagd om gegevens te overhandigen van 1,3 miljoen bezoekers van de site. Dreamhost weigerde het verzoek omdat het te breed was. Niet alleen zou de overheid hebben gevraagd om ip-adressen, maar ook om contactinformatie, e-mailadressen en foto's van duizenden mensen om vast te stellen wie de site heeft bezocht. Dreamhost vond dat bezoekers aan de hand van deze informatie geïdentificeerd konden worden, waardoor hun grondrechten in gevaar zouden komen.

Hoster Dreamhost vroeg het departement om het oorspronkelijke doorzoekingsbevel aan te passen en gerichter te maken. Het departement heeft dat inmiddels gedaan; de ip-adressen worden niet langer gevraagd. Ook hoeft de hostingprovider niet langer ongepubliceerde concepten, afbeeldingen en metadata te overhandigen. Alleen de inhoud van de website en de activiteiten daarop worden nu gevraagd, tussen de periode van 1 juli 2016 en 20 januari 2017.

De overheid heeft in een officieel document aangegeven dat het ministerie van Justitie niet op de hoogte was van de grote hoeveelheid data die de hoster Dreamhost in zijn bezit had en dat het verzoek om de informatie daardoor veel te breed uitpakte. 

Alles bij de bron; Tweakers


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha