Het scenario uit sciencefiction-film Robocop, waar een robot de wet handhaaft, komt wellicht een stap dichterbij. Alleen loopt de robotagent dan niet rond, maar hij vliegt in de lucht om met zijn stroomstootwapen in te grijpen. Fabrikant Taser is in gesprek met de Amerikaanse politie over toekomstige toepassingen van stroomstootwapens, schrijft The Wall Street Journal. Eentje daarvan is de mogelijkheid om een drone uit te rusten met een stroomstootwapen. 

Hoewel het nog geen concrete plannen zijn, is het wel een indicatie dat de Amerikaanse politie steeds meer bereid is om robots in te zetten.

Dat bleek ook in juli in Dallas, waar een gewapende verdachte werd gedood met een bom afgeleverd door een robot. Wellicht dat een drone uitgerust een stroomstootwapen een gevaarlijke verdachte zou kunnen uitschakelen zonder hem te doden. 

De wetgeving is er in sommige staten al klaar voor. In North Dakota mag de politie sinds vorig jaar boven de hele staat drones gewapend met tasers, traangas en zelfs rubberen kogels inzetten, zolang het wapen niet dodelijk is. In India worden drone-wapens al wel ingezet om demonstranten uit elkaar te drijven. Vorig jaar kreeg de Indiase politie in de stad Lucknow drones uitgerust met pepperspray ter beschikking.

Alles bij de bron; RTLZ


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha