Een werkgroep van de Amerikaanse regering heeft de mogelijkheden verkend zodat techbedrijven de autoriteiten toegang tot versleutelde communicatie zouden kunnen geven. De werkgroep stelde dat de oplossingen "technisch haalbaar" waren, maar allemaal nadelen hadden. De werkgroep verkende vier mogelijkheden, zo blijkt uit een memo waar de Washington Post over bericht.

Volgens de groep zouden alle voorgestelde oplossingen uiteindelijk een centraal punt voor aanvallen worden. Ook zouden de door de overheid voorgestelde technische oplossingen als backdoors of opzettelijke kwetsbaarheden worden gezien, wat voor spanning met techbedrijven zou zorgen, terwijl samenwerking juist nodig is, zo laat de memo verder weten.

De oplossingen bestonden onder andere uit het verspreiden van spyware via de automatische updatefunctie van software en het gebruik van encryptiesleutels waarbij techbedrijven en opsporingsdiensten elk een deel van de sleutel zouden hebben. In een reactie stelt een woordvoerder van de National Security Council dat de ideeën niet worden uitgewerkt. 

Alles bij de bron; Security

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha