De Britse geheime dienst wil internetprotocollen aanpassen om spoofing- en ddos-aanvallen te voorkomen, maar critici zijn sceptisch en stellen dat de voorstellen gevolgen voor de privacy kunnen hebben. 

Zo wil het GCHQ aanpassingen aan het Border Gateway Protocol (BGP) en Signalling System 7 (SS7) doorvoeren die voor het routeren van verkeer worden gebruikt. De Britse geheime dienst zou zo willen voorkomen dat Brits verkeer voor ddos-aanvallen wordt ingezet en ook het tegengaan van sms-spoofing wordt al reden gegeven. De Internet Service Providers Association (ISPA), vertegenwoordiger van internetproviders, is sceptisch en stelt dat de problemen niet eenvoudig te verhelpen zijn, aangezien het om een oud en complex systeem gaat.

Beveiligingsonderzoekers waarschuwen daarnaast dat de aanpassingen gevolgen voor de privacy kunnen hebben en dat de maatregelen ddos-aanvallen niet zullen kunnen voorkomen. "GCHQ geniet niet echt het vertrouwen van de industrie", zegt Steven Marchant van het University College London. Hij wijst op eerdere incidenten waarbij de geheime dienst dergelijke samenwerkingsverbanden gebruikte om de eigen surveillancemogelijkheden uit te breiden.

Alles bij de bron; Security


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha