De Europarlementariërs die over het lot van ACTA in de EU moeten beslissen, hielden een uitzonderlijke workshop op 1 maart om de mening te horen van enkele experts over ACTA. Lees hoe het verdrag volgens hen burgervrijheden en toegang tot generische medicijnen zal beïnvloeden.

Rupert Schlegelmilch van het directoraat-generaal voor handel van de Europese Commissie, zei dat de Commissie de bezorgdheden over burgerrechten zeer ernstig neemt, maar dat er geen reden is voor ongerustheid. "Intellectueel eigendom is eigendom, maar het is niet enkel dat. Privacy en toegang tot het internet zijn even belangrijk. Wij vinden dat het ACTA verdrag in dat opzicht heel gebalanceerd is." 

Het lot van ACTA ligt nu in de handen van het Europees Parlement omdat het zonder haar toestemming niet in voegen zal kunnen treden in de EU. De Europese Commissie kondigde op 22 februari 2012 aan dat het ACTA naar het Internationaal Hof van Justitie zal doorverwijzen voor een uitspraak over het akkoord. Het Parlement zal op de uitspraak wachten voor het conclusies trekt. Ondertussen zal het wel het akkoord onder de loep nemen.

Lees alles bij de bronnen; europarlement1europarlement2 

 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha