De Europese Toezichthouder voor gegevensbescherming (EDPS) heeft vandaag een follow-up rapport over de stand van de naleving van de Europese instellingen en organen met de videobewaking richtlijnen uitgegeven door de EDPS in maart 2010. 

De EDPS neemt nota van de aanzienlijke inspanningen van de instellingen en organen die hebben hun state-of-play verslagen, met name in termen van algemeen hogere deelnamecijfers, het beperkte gebruik van de "opdringerige" CCTV en 'privacy by design "benaderingen. De EDPS is gerustgesteld dat de richtsnoeren bijgedragen om het niveau van bewustzijn en de transparantie met betrekking tot video-surveillance binnen het kader van de lichamen te verhogen.

Tegelijkertijd, bijna twee jaar na de goedkeuring van de richtsnoeren en meer dan twee jaar na de start van het overleg is de EDPS teleurgesteld om te zien dat de uitvoering van de richtsnoeren is in de wacht gezet of sterk vertraagd in verschillende instellingen. Dit betreft zaken als de inhoud van on-the-spot mededelingen, de publicatie van online video-surveillance beleidsnota's, het ontbreken van effectbeoordelingen alsmede ontoereikende bescherming van gegevens training.

Alles bij de bron; europa.eu (googliaanse vertaling

Het rapport uit 2010 & de follow-up uit 2012 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha