Een grote meerderheid van burgers in de EU vindt online gegevensbescherming, privacy van communicatie en gedrag belangrijke zaken, blijkt uit een onderzoek van Eurobarometer. De industrie moet maatregelen nemen om privacy online te beschermen. Het onderzoek is gedaan voor de herziening van de ePrivacy richtlijn met de regels voor gegevensbescherming. 

Meer dan 90 procent van de respondenten vindt het belangrijk dat persoonlijke gegevens op telefoon of computer niet zonder toestemming kunnen worden gebruikt en da communicatie vertrouwelijk moet blijven. Meer dan 80 procent vindt dat monitoring, zoals cookies, alleen mag gebeuren met toestemming. 
 
Er is ook veel steun voor standaardinstellingen in software of hardware om communicatie te beschermen. 93 procent van de mensen wil dat software updates krijgt, 90 procent wil versleuteling op berichten en gesprekken en 80 procent wil een standaardinstelling in de browser om informatie niet met derden te delen. 
 
Bijna twee derde (64%) noemt het niet acceptabel als bedrijven online activiteiten monitoren in ruil voor toegang tot een website en 71 procent wil niet dat informatie wordt verspreid, ook niet in ruil voor betere diensten. 

Alles bij de bron; TelecomPaper


 

Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha