De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn een reeks wijzigingen in de Privacy Shield-overeenkomst overeengekomen. Europese lidstaten stemmen naar verwachting begin juli over de implementatie van de herziene versie van Privacy Shield.

Half april liet de werkgroep van Europese privacytoezichthouders weten dat er 'grote gebreken' zitten in de Privacy Shield-overeenkomst, al was de werkgroep met de naam 'Artikel 29' wel positief over het grootste deel van de overeenkomst. De werkgroep had problemen met het commerciële deel en het deel over openbare veiligheid. Grootste pijnpunt was de mogelijkheid om gegevens van burgers in bulk te kunnen verzamelen...

...In de nieuwe versie die gisterennacht is opgestuurd wordt beter uitgelegd op welke manier en wat voor informatie de Amerikaanse inlichtingendiensten mogen verzamelen. Daarnaast maken de VS de belofte dat er een nieuwe privacyfunctionaris wordt ingesteld. Die moet klachten over Amerikaanse spionage in de EU behandelen en zal geen banden hebben met de inlichtingendiensten.

Alles bij de bronnen; TweakersTechzine


Abonneer je nu op onze wekelijkse nieuwsbrief!
captcha